Afstand omrekenen

Even snel een afstand omrekenen, maar het liefst met ‘de voetjes omhoog’? Dan ben je hier op de juiste plek. Je kun namelijk heel eenvoudig jouw afstand invullen en omrekenen naar de gewenste afstand-eenheid. Zo is het enkel nog een kwestie van doen en heb je snel de resultaten die jij zoekt.

Aanwezige omreken tools in deze categorie:

Hoeveel feet is deze hoeveelheid meters?

Meters naar feet omrekenen is eenvoudiger dan je denkt, zeker als het alleen de meters in hoeft te vullen. De tool op onze website doet het werk namelijk voor je, het enige wat jij moet doen is het aantal feet opschrijven nadat je de gewenste afstand in meters hebt aangegeven.

Link naar omrekentool. Meter naar feet omrekenen
Andersom omrekenen? Feet naar meter omrekenen

Yards snel omzetten naar meters

Je zit met een afstand in Yards, maar hoeveel meter is dat? Eigenlijk vrij eenvoudig, een meter is ongeveer 90% van de afstand in yards. Dit reken je het makkelijkst uit door 10% van de afstand af te trekken de totale afstand in yards.

Voorbeeld: 90 yards => 10% hiervan is 9 yards => 90-9 = circa 81 meter (N.B. exacte afstand van 90 yards is 82,296 meter)).

Wil je het exact uitrekenen, dan moet je de yards vermenigvuldigen met 0,9144. Wil je het even snel uitrekenen? Dan kan je het beste de tool gebruiken op onze website.

Link naar omrekentool. Yard naar meter omrekenen
Andersom omrekenen? Meter naar yard omrekenen

Een mijl naar kilometer omrekenen?

Hoeveel is een mijl ook alweer in kilometers? Om exact te zijn staat 1 mijl gelijk aan 1.609344 kilometer. Wil je een globale inschatting makken dan kan je het beste met tientallen procenten werken.

Voorbeeld: 100% mijl is circa 160% in kilometer en andersom is 100% in kilometer circa 60% in mijl.
Zo kan je snel even mijl naar kilometer omrekenen: 90 mijl => 10% hiervan is 9 => (9*6 (60%) = 54 kilometer) + 90 kilometer (100%) = 144 kilometer (160%) (N.B. exacte afstand van 90 mijl is 144.84 kilometer))

Maar zeker bij grotere getallen reken je dit zonder digitaal hulpmiddel niet zo snel uit. Daarom hebben we een tweetal tools voor je klaar gezet, om mijl om te rekenen naar kilometer en andersom!

Link naar omrekentool. Mijl naar kilometer omrekenen
Andersom omrekenen? Kilometer naar mijl omrekenen