Cm naar feet

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

CmFeet
1 cm0,03 feet
10 cm0,33 feet
20 cm0,66 feet
50 cm1.64 feet
100 cm3,28 feet
250 cm8,20 feet
500 cm16,40 feet
750 cm24,61 feet
1,000 cm32,81 feet

Reken een afmeting om van cm naar feet

Heb je wat rekenhulp nodig om om te kunnen rekenen van cm naar feet? Met deze tool kun je snel en gemakkelijk bepalen wat een bepaalde afstand in centimeters in feet wordt. Wanneer je in een land bent waar ze niet met centimeters werken is het wel zo fijn om precies te weten hoe je kunt omrekenen van cm naar feet. Dankzij deze rekenhulp hoef je zelf nooit meer deze moeilijke berekening te maken.

Wat zijn feet?

De meeteenheid van feet is, zoals de naam al duidelijk maakt, afgeleid van de grootte van een voet. Het enkelvoud van meerdere feet wordt dan ook een foot genoemd. Met deze informatie is het mogelijk om ongeveer in te schatten hoe groot een foot is. De precieze maat is 30,48 centimeter per foot. Dat betekent dat het niet altijd even eenvoudig is om een maat om te rekenen van cm naar feet.

Feet, inches en miles

Een meter is opgebouwd uit honderd centimeter, maar hoe zit dat bij feet? Ze horen bij het imperial system, waar ook de inches en miles bij horen. In een foot zitten precies 12 inches, terwijl een mijl de grootte heeft van 5280 feet. Het is dus duidelijk dat het werken met deze eenheden niet erg gemakkelijkis.

De introductie van feet als meeteenheid

Het gebruik van de voet als meetmethode stamt al uit de tijd van de Romeinen. Zij gebruikten de gemiddelde lengte van een voet als maatstaf. Andere volken volgden hun voorbeeld, maar de lengte van een gemiddelde voet is natuurlijk ontzettend variabel. De feet zoals ze vandaag de dag worden gebruikt zijn in 1958 vastgelegd en hebben sindsdien een universele maat. Dit maakt het internationaal gebruik van feet een stuk eenvoudiger.

Waar worden feet gebruikt?

In het grootste deel van de wereld is het niet gebruikelijk om een maat aan te geven in feet. Daar worden meeteenheden zoals de meter en decimeter gebruikt. De Verenigde Staten is een land dat echter enkel meet met het systeem waar feet worden gebruikt. In andere landen, zoals die binnen het Verenigd Koninkrijk, kan het zijn dat feet worden gebruikt naast het metrische systeem, maar dit is geen officiële maatstaf.

De centimeter

In tegenstelling tot feet is de centimeter wel een meeteenheid die over de hele wereld wordt gebruikt. Dit komt omdat het systeem ontzettend makkelijk te gebruiken is, met honderd centimeter die samen een meter maken. Het berekenen van afstanden en het uitwerken van kleine maten wordt zo een stuk eenvoudiger. Dat is dan ook de reden waarom het metrische systeem een universeel systeem is over heel de wereld.