Inch naar cm

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

InchCm
1 inch2,54 cm
10 inch25,40 cm
20 inch50,80 cm
50 inch127,00 cm
100 inch254,00 cm
250 inch635,00 cm
500 inch1.270,00 cm
750 inch1.905,00 cm
1.000 inch2.540,00 cm

Inch naar cm omrekenen

Soms moet je snel en efficiënt eenheden kunnen omrekenen, en dat is precies waar deze omreken tool voor zorgt. Inches en centimeters zijn twee compleet verschillende afstandseenheden die in verschillende stelsels worden gebruikt en een doeltreffende omrekening van inch naar cm is dan ook belangrijk.

Met de tool werken is heel eenvoudig. Je vult gewoon het aantal inches in het eerste vakje in, waarna diezelfde waarde in centimeter automatisch wordt berekend. Zo kan je geen fouten maken en heb je snel het antwoord ter beschikking!

Meer informatie over de centimeter

De centimeter is precies wat het woord zegt: een honderdste van een meter. Het is één van de meest gebruikte maatstaven in het metrieke stelsel, dat in de meeste Europese landen gebruikt wordt voor het weergeven van afstanden en hoogte. De conversie van centimeter naar inch wordt dan ook vooral gebruikt door mensen uit Europa, in tal van toepassingen zoals de bouwsector, de technologie, enzovoort.

De geschiedenis van de inch

Omrekeningen van centimeter naar inch worden vaak gedaan en zijn vooral van toepassingen als er berekeningen gemaakt moeten worden tussen de twee verschillende meetsystemen. De inch is van oorsprong Brits, en wordt gebruikt om de lange van een object aan te duiden. Een andere benaming voor inch is ook wel ‘In’, en bij een getal wordt vaak ook het ” symbool gebruikt.

De inch is vooral in gebruik in het Verenigd Koninkrijk en de VS, wordt de eenheid ook vaak toegepast in Europese landen, zoals België en Nederland. Dit is vooral het geval bij technologische producten die in de Verenigde Staten geproduceerd zijn, bijvoorbeeld computerschermen of smartphones. De diameter van het scherm wordt doorgaans uitgedrukt in inch.

De leukste weetjes over de centimeter en de inch

  • De naam centimeter komt eigenlijk van het Latijn en betekent een honderdste van een meter. Dat is ook precies hoeveel een centimeter is.
  • Een centimeter is ongeveer 1/2,5de van een inch, hoewel dit natuurlijk niet de meest nauwkeurige benadering is. Een online tool voor het correct omrekenen van de eenheden is dan ook belangrijk als je een nauwkeurig resultaat wil!
  • Inches worden weergegeven met het symbool “, net zoals feet met het symbool ‘ worden weergegeven. Dit kan een beetje vergeleken worden met de weergaven van minuten en seconden.

Het efficiënt en snel omrekenen van inch naar cm

De snelle en correcte omrekening van inch naar cm biedt alleen maar voordelen. Zo bespaar je niet enkel tijd, je bent ook altijd zeker van een juist resultaat. Inch en centimeter zijn twee van de meest gebruikte afstands- en lengte-eenheden en dat maakt een nauwkeurige omrekening dan ook belangrijk. Ook voor het nauwkeurig omrekenen van andere eenheden kan je bij deze tool terecht!