Yard naar meter

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

YardMeter
1 yard0,91 meter
10 yard9,14 meter
20 yard18,29 meter
50 yard45,72 meter
100 yard91,44 meter
250 yard228,60 meter
500 yard457,20 meter
750 yard685,80 meter
1.000 yard914,40 meter

Online yard naar meter omrekenen

Het omrekenen van lengtematen is erg belangrijk in de huidige wereld, waar verschillende systemen – en dan vooral het metrieke en imperiale systeem – soms onduidelijkheid kunnen veroorzaken. Twee van de meest gebruikte maten zijn yard en meter. In tal van sectoren en voor tal van toepassingen is het belangrijk om deze correct naar elkaar om te kunnen zetten.

Als je yards naar meter wil converteren, dan wil je dat natuurlijk heel nauwkeurig doen. Daarvoor is een yard naar meter omrekentool de oplossing: het enige wat je moet doen is de hoeveelheid in yards invullen, waarna de tool automatisch een omrekening maakt naar meter!

Alles over de meter

De meter geldt als een van de meest gebruikte maateenheden in het metrieke systeem, als standaardmaat voor lengte. Initieel werd een meter geïnterpreteerd als 1/40.000.000 van de omtrek van onze planeet. Sinds het jaar 1983 is een meter echter de afstand die het licht afligt in 1/299792458 van een seconde. De meter is de basis van het metrieke stelsel en heeft verschillende afgeleiden, waaronder de kubieke en vierkante meter.

De eigenschappen van de yard

De yard is een lengtemaat van het imperiale stelsel en is precies drie voet lang. Van oorsprong is de yard Brits en deze werd pas in 1959 als standaard gebruikt. Voorheen gebruikte men verschillende varianten op de yard, waardoor heel wat onduidelijkheid ontstond. Tegenwoordig wordt de yard in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika gebruikt, aangeduid met’yd’.

Over de oorsprong van de yard is niet veel geweten, behalve dan dat er waarschijnlijk een connectie bestaat met het woord ‘yardland’, een eenheid die vroeger in Engeland gebruikt werd om de belastingen op akkers vast te leggen.

Het gebruik van de yard

De yard wordt dus toegepast om lengte of afstand aan te geven, bijvoorbeeld bij patronen in kleding en het aanbieden van lappen stof. Ook binnen bepaalde sporten is de yard van toepassing, waaronder American Football. In dit geval wordt de lengtemaat gebruikt om de afstand op het speelveld aan te duiden.

Het gebruik van de meter

De meter wordt eigenlijk in zowat dezelfde situaties toegepast: van het opmeten van de hoogte van woningen tot het bepalen van de loopafstand over een voetbalveld, de meter is de meest gebruikte lengtemaat binnen het metrieke stelsel.

Een yard naar meter nauwkeurig omrekenen

Yard en meter hebben veel met elkaar gemeen, in de zin dat ze eigenlijk in dezelfde situaties gebruikt worden. Een yard naar meter omreken tool zorgt er echter voor dat er geen misverstanden kunnen ontstaan en rekent afstanden en lengtes zo precies mogelijk om. Waar je de conversie ook voor nodig hebt, dankzij deze tool ben je altijd zeker van de nauwkeurigste uitkomst.