Gallon naar liter

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

gallonl
1 gallon3,79 l
10 gallon37,85 l
20 gallon75,71 l
50 gallon189,27 l
100 gallon378,54 l
250 gallon946,35 l
500 gallon1.892,71 l
750 gallon2.839,06 l
1.000 gallon3.785,41 l

Gallon (USA) naar liter omrekenen

In Amerika wordt vaak gerekend in Gallons. Met deze handige rekentool zet je Gallons makkelijk om in liters zodat je de waardes beter kunt begrijpen.

De eigenschappen van een Gallon

De Gallon is een inhoudsmaat die vooral in Amerika, Canada en Engeland wordt gebruikt. Deze maatsoort is weer onder te verdelen in verschillende soorten waaronder de Imperial Gallon en de US Gallon. De US Gallon is qua waarde iets kleiner dan de Imperial Gallon. Het is dus belangrijk dat hier goed op wordt gelet tijdens het omrekenen. De Gallon is een maatstaf waarmee een vloeibare inhoud wordt gemeten. Je kunt hierbij denken aan bezine. Benzine en Diesel worden vaak weergegeven in Gallons. Als je een jerrycan wilt vullen, dan zullen de waardes op deze can ook vaak worden weergegeven in Gallons.

De eigenschappen van een liter

Een Liter is ook een maatstaf waarmee vloeistoffen worden aangeduid. In Europa wordt er veelal gebruik gemaakt van deze inhoudsmaat en leren kinderen op scholen al heel snel wat een Liter precies inhoudt. Deze maatstaf wordt niet gebruikt voor kleine hoeveelheden. Bij het meten van kleinere hoeveelheden wordt er weer gebruik gemaakt van andere maatstaven waarmee het makkelijker is om de inhoud aan te duiden.

De relatie tussen Gallon en liter

Veel mensen die te maken hebben met Gallons en die niet uit Amerika, Canada of het Verenigd Koninkrijk komen, kunnen nog wat moeite hebben om de inhoud gemeten in Gallons goed te begrijpen. Ze zien de inhoud graag gemeten in Liters. Als je Gallons omrekent naar Liters dan kom je uit op dat 1 Gallon ongeveer 3,8 Liter is. In dit rekenvoorbeeld gaat het dan wel om de Gallon die wordt gebruikt in de USA. Gallon en Liter hebben dus met elkaar gemeen dat ze beiden een maatstaf zijn waarmee een hoeveelheid vloeibare stof kan worden gemeten.

Gallon omzetten naar Liter met de omrekentool

Om Gallons om te zetten naar Liters kan er gebruik worden gemaakt van de handige rekentool die je hier op deze website kunt vinden. Je geeft de waardes aan waar je op zoek naar bent en de tool rekent makkelijk voor je uit hoeveel Liters een bepaald aantal Gallons waard zijn en andersom. Op de manier is het niet noodzakelijk dat je zelf aan de slag gaat met het omrekenen van de waarden. Deze tool rekent tot op meerdere decimalen uit wat de waarden zijn zodat je nauwkeurig de berekeningen kunt laten maken.