Liter naar kubieke centimeter

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

lcm³
0,001 l1 cm³
0,005 l5 cm³
0,01 l10 cm³
0,02 l20 cm³
0,025 l25 cm³
0,050 l50 cm³
0,075 l75 cm³
0,10 l100 cm³
0,25 l250 cm³
0,50 l500 cm³
0,75 l750 cm³
1,00 l1.000 cm³

Liter naar kubieke centimeter omrekenen

Een kubieke centimeter zul je misschien niet zo snel iets zeggen. Deze eenheid wordt vaak omgerekend vanuit een liter. Maar hoe doe je dit makkelijk en snel?

De eigenschappen van een kubieke centimeter

Een kubieke centimeter is een maatstaf waarmee de inhoud kan worden weergegeven of aangeduid. Het is een eenheid die je niet zoveel zal tegenkomen omdat er nauwelijks in deze kleine maatstaf zal worden gerekend. Af en toe kan het nog wel ene mogelijk zijn dat er wordt gekeken naar deze maatstaf en dat de inhoud niet in liters wordt weergegeven maar in kubieke centimeters. De formule voor deze eenheid is 1cm x 1cm x 1cm. Op deze manier bereken je de inhoud van een kubus in kubieke centimeters. Dit is handig als je de inhoud wilt weten van een bakje.

De eigenschappen van een liter

Een liter is een eenheid dat veel meer voorkomt. Een liter is een eenheid dat wordt gebruikt om de inhoud aan te duiden. Hier gaat het vaak om de inhoud van vloeibare stoffen. Je kunt hier denken aan drinkpakken. Op de drinkpakken worden vaker in liters aangeduid hoeveel liter drinken je in het pak kunt aantreffen. Kinderen leren op school vaak al meten in liters en daarnaast is het ook een eenheid die veel voorkomt omdat mensen het makkelijk vinden om een voorstel te maken in hoeveel een liter is.

De relatie tussen kubieke centimeter en liter

Het is alleen niet altijd mogelijk om van alles in liters aan te duiden. Als je bijvoorbeeld een inhoud wilt aanduiden en hiermee letterlijk wilt aangegeven hoeveel je in een bakje kunt plaatsen, dan is het een beter idee om de liters om te rekenen naar kubieke centimeters. Er zal dan niet zo snel in kubieke centimeters worden gesproken, maar als inhoudsmaat zal dit wel worden weergegeven in deze eenheid op een object zodat men hier een voorstelling in kan maken.

Kubieke centimeter omzetten naar liter

Een kubieke centimeter zal je niet vaak tegenkomen, maar af en toe is het wel nodig dat er van een liter naar een kubieke centimeter wordt omgerekend. Het omrekenen door middel van een formule is haast niet te doen. Daarom heb je nu deze handige tool op deze website waarmee je een omrekening makkelijk en snel kunt doen. Je vult de om te rekenen waardes in en de tool rekent het eindresultaat voor je uit. Preciezer kun je het niet hebben.