M2 naar are

© omrekenen.org

Veel voorkomende omrekeningen

are
1 m²0,01 are
10 m²0,10 are
20 m²0,20 are
50 m²0,50 are
100 m²1 are
250 m²2,50 are
500 m²5 are
750 m²7,50 are
1.000 m²10 are

Reken vierkante meters om naar are

Er zijn enorm veel verschillende eenheden waarmee je kunt rekenen. Doordat er zoveel eenheden zijn, komt het vaak voor dat je de ene oppervlakte-eenheid om wil rekenen naar een andere eenheid, bijvoorbeeld van vierkante meter naar are. Om het aantal vierkante meter naar are om te kunnen rekenen, moet je een bepaalde rekensom maken. 1 vierkante meter is 0,01 are. Nu je dit weet, is het eigenlijk heel gemakkelijk om de vierkante meters om te rekenen naar are. Je hoeft het aantal vierkante meters namelijk alleen maar te delen door 100. Zo is 500 vierkante meter 5 are (500 : 100) en 3900 vierkante meter is 39 are (3900 : 100).

Alles over de are

De are is een oppervlaktemaat en is gelijk aan een vierkant met zijden van 10 bij 10 meter, ofwel 100m². De are wordt vaak afgekort met een a. Deze eenheid is vandaag de dag redelijk verouderd en wordt daarom niet meer heel veel gebruikt. Toch wordt het nog wel veel gebruikt om de oppervlakte van een stuk bos-, bouw- of landbouwgrond aan te duiden. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan de vierkante meter, daar lees je hieronder meer over.

Handige informatie over de vierkante meter

Ook de vierkante meter, die opgenomen is in het Système International (SI), is een oppervlakte-eenheid. Het symbool voor deze oppervlaktemaat is m². Deze eenheid heeft de oppervlakte van een vierkant van 1 bij 1 meter, ofwel 1m², en is dus een stuk kleiner dan een are. Waarschijnlijk verbaast het je niets, maar de vierkante meter is een afgeleide van de meter. Door het aantal meter van twee zijden te vermenigvuldigen, kom je tenslotte op het aantal vierkante meter.

Tot slot

Wist je trouwens dat er nog twee andere oppervlaktematen gebaseerd zijn op de are? Zo heb je ook nog de oppervlaktematen centiare (ca) en hectare (ha). Een centiare is 0,01 are en een hectare is 100 are. Nu weet je dus hoe je het aantal vierkante meter om kunt rekenen naar het aantal are. Met behulp van de omrekentool reken je echter binnen een paar seconden vierkante meter om naar are. Het enige wat je hoeft te doen, is het aantal vierkante meter invullen. De rest wordt voor je gedaan!